A táplálkozásról

Vélenyeim a különböző táplálkozási lehetőségekről.

A Táplálkozás Alaptörvényei!

Minden tudománynak, így a táplálkozásnak is, vannak alapjai.
Olyan "törvények", melyek örök életűek, azaz minden táplálkozásra érvényesek
.

(Bár lehet, még NEM mind fedezték fel azokat.)

A táplálkozás, így az életben maradás, az ÉLET, egyik alaptörvénye az, hogy

e Föld nevű bolygón, minden élő SEJT, (állati, növényi, gomba), ún. egyszerű cukrokkal táplálkozik,
(vagyis cukrokból nyeri azt az energiát, mely önmaga fenntartására szüksége van)!

Ez, vagy szőlő, vagy gyümölcs-cukor. Glükóz vagy fruktóz.
Az összetett cukrokat, a poliszaharidokat, is ezekre az egyszerű cukrokra bontja vissza a szervezet. (A fás szerkezeteket, amik szintén egyszerű cukrokból épülnek fel, már nem tudja kezelni. Izlandon, található ugyan egy különleges tulok, (bölényhez hasonlító állat), amelyiknek a bendőjében(!), él egy cellulózbontó mikroba. A 
BME-en, mi is kísérleteztünk vele. Anno.)

Természetesen ebbe, mármint a visszabontásba, már sok energiát kell befektetnie, (elvonnia máshonnan), a szervezet más, többnyire fontosabb tevékenységeitől.
(És így kezdenek, szép lassan, kialakulni a betegségek! Mindenkinek a saját egyéni alkatához, élet-energiájához, illetve lelkületéhez képest. Ez, a betegségek kialakulásának egyik oka. A többit, majd később, és máshol írom le.)

A táplálkozás további "építőkövei":  

A fehérjék:
(Csak érdekességként írom le, a magyar nyelvben, a tojás fehérjéje, (ez jelenti a 100 %)-ot, illetve a tej, (aminek a fehérje-tartalma csak kb. 10-12 %), után kapták a nevüket, a fehérjék.)

A zsírok, olajok:

Az ásványi elemek:

és a VÍZ:
Hát, ez az az élelmiszer, ahol a félművelt természetgyogyósok, (sajna néha az orvosok is), egymásnak szoktak esni, kinek is van igaza. A vita tárgya a desztillált víz, illetve a csapvíz, (esővíz, forrásvíz, csapvíz, stb.) fogyasztás, ivása. 

Én, és ezt most kihangsúlyozom, hogy ÉN, (kb. 35 évig dolgoztam különböző féle vízfajtákkal), a Termé-szetben még nem láttam olyan élőlényt, (pillanatnyilag, a 73. évemet taposom), aki/amelyik desztillált vízzel élt volna. Ugyanis a TERMÉSZETBEN ez a fajta víz NINCS is! 

Elméletben ott van ugyan az esővíz, aminek illene desztillált víznek lennie, de a gyakorlatban, a levegőben lévő porszemek, abban a pillanatban, mikor vízmolekulával "találkoznak", összetapadnak a vízpárával, és már meg is szünt a desztillált víz keletkezésének a lehetősége. Ha meg leesik az eső, a földre, a porbaabba rögtön, mármint az esővízbe, "beoldódik" valamilyen ásványi anyag, és már megint elveszett az a lehetőség, hogy deszt víz keletkezzen.

Arról nem is beszélve, hogy amit ma desztillációnak nevezünk, azt egy itáliai szerzetes fedezte fel, az 1500-as évek körül. Akkor miről is vitatkoznak?

(Homo usion, vagy homo iusion...
Lásd: Madách Imre: Az ember tragédiája c. műve.
Még egy röpke érdekesség: a Földre, (mint bolygóra), érkező Világűrpornak a 70% is víz!!!
... ja, és, az sem deszt víz!!!)

A hagyományos, az ún. vegyes táplálkozás.

Azt gondolom ez nem szorul külön magyarázatra. Ez az amikor húst, zöldségeket és gyümölcsöket eszünk. Ez az étkezés, ahol sok rossz és mégrosszabb tanácsokkal találkozik az ember, "természetgyógyásznál", az interneten és néha még az orvosoknál is.
(Én NEM
 vagyok természetgyógyász! Élelmiszer-ipari mérnök vagyok. Az alapokat is megtanultam, míg egyes "természetgyógyászok" a legalapvetőbb táplálkozási ismereteknek is híján vannak. Össze is hordanak hetet-havat. Sajna van, amikor az orvosok is. Pl. az orvosin NEM tanítanak mikrobiológiát. Fura, de ez így igaz.
Tisztelet az önképző orvosoknak.
)

Előnye: (mármint a főzésnek):
főtt, sült állapotban, az ételeket könnyebb megemészteni. (Más előnyük NINCS!!!)
Hátránya:
az ÖSSZES vitaminok nagy része, és az ÖSSZES emésztő enzim, ami be tudna segíteni a szervezetünkben folyó emésztéshez, az MIND ELPUSZTUL.
MIND! 
Vagyis, enzim hiányos, enzimszegény étrenden élünk, már évszázadok, (évezredek), óta. (Hát persze, hogy nem érjük el a várható életkorunkat. Viszonzásképpen, beköszöntött a betegségek "garmadája".)

Megjegyzés: az ásványi anyagok bennmaradnak az ételekben, bár lehet, ahhoz a fehérjéhez amihez kötődnek, azok valamilyen ún. "denaturáción" (degeneráción), mennek keresztül, és ez nem mindig jó nekünk.
A megjegyzés megjegyzése:
Ezt megint, egy "okos természetgyogyós", találhatta ki, mármint azt, hogy az ásványi anyagok csak szerves kötésben szívódnak föl. Hallottál már az ún. ívókúrákról? Amikor literszámra isszák az emberek a gyógyvizeket.  Sőt, egyesek még arra is vetemednek, hogy úszkáljanak egy gyógyvizes tóban. Lásd Hévíz. És még így, a bőrön keresztül is képes hatni!!! Nahát ez a gyógyvíz, hogy nem járt iskolába? vagy egy "tudó" természetgyogyósnál? Felháborító...
Szerintem
Te mit gondolsz erről?

Még egy hátrány!!!
Természetesen, nemcsak az emésztést terheli az enzimhiány, hanem, mivel a ragadozók bélhossza feleannyi, mint az emberé, ezért, a 
félig-meddig megemésztett húsoknak, a mi "hosszú", béleinkben történő "vándorlásukkor", elkezdtek/elkezdenek rohadni. Bennünk.

Tetszik vagy sem, ez akkor is így van. (S ezt,  magamnak is el kellett fogadnom. Nos, ez volt a legrosszabb...)



Bakfitty...

Amit elsőre találtam, az a Dr. Douglas N. Graham 80/10/10 című könyve. Valahol az interneten megvan a teljes könyv, bárki letöltheti magának, HA érdekli, s HA fontosnak találja majd a maga számára.

DE!

Egy videó hozzászólásomban, rám írt valaki, hogy van egy régebbi, egy magyar szerzőtől származó könyv, ami ugyan eredetiben, angol nyelven íródott, és csak utólag lett magyarra fordítva. 

Dr. prof. Edmond Bordeaux Székely: "Természetes ​élet és gyógymód" című könyve. 

Folyt. Köv.. 

Ez az újra feltalált lehetőség, egy nagyon egyszerű, nagyszerű, akár az egész Emberiség számára. Itt nem arról van szó, hogy egyes betegségeket miként lehet meggyógyítani. Ezzel egyszerűen

TELJES EGÉSZSÉGÜN-ket visszakap(hat!)juk.

Van akinek könnyen megy majd, s lesz olyan is, akinek nehézségekbe fog ütközni a visszaállás. Minél idősebb valaki, mint pl. én, annál több "méregtelenítésre" lesz szüksége. Gondoljunk csak a legközvetlenebb "állat rokonainkra", a majmokra. Azok mit, hogyan és mikor esznek. Elképesztően nagy mennyiségű gyümölcsöket "tömnek" magukba. A csimpánzok, mivel ügyesebben mozognak a fákon, s mivel kisebbek is, a madarak fészkeit is kirabolják. Magyarán, esznek állati eredetű fehérjéket is. Persze nagyon kis mennyiségben. A gorillák is megeszik a különböző földön található bogarakat, (50%-os fehérjetartalommal), így ők is hozzájutnak olyan fehérjékhez, amikre a szervezetükben szükség van. 

A NYERS GYÜMÖLCS táplálkozásnak, sajnos van egy hátulütője.
S ez a B-12 vitamin. Létfontosságú vitamin ugyan, de csak az állati eredetű húsokban található. Ma már nem gond, mert mesterségesen is elő lehet állítani, de a régi időkben, és hát manapság is, az elhagyatottabb helyeken, mint Kína, India egyes részein, hiánya visszaüt. Az emberi szervezet képes ugyan előállítani a B-12 vitamint, de csak a vastagbelünkben, ahol az már nem tud felszívódni. 

ppAndrás 2500; Esztergom; Szamárhegyi dűlő +36-70-63 229 65
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el